JESENÍKY - DEN POSLEDNÍ.

06.06.2014 23:29

Tuhle noc jsme spali jako zabití :-), ale přispat jsme si nemohli.  Páteční ráno už totiž znamenalo balení, úklid a nakládku, asi v půl desáté si náš přechodný azyl převzal nazpátek pan správce. Rozloučili jsme se a frčeli do Karlovy Studánky, abychom pak nahoře na Ovčárně ukořistili poslední z deseti turistických známek.  Předpověď počasí vyšla, s naším odjezdem se slunce přestalo schovávat a předznamenalo nadcházející tropické dny.

Nejdřív jsme se prošli k chatě Barborka, abychom pořídili fotky pro příbuzenstvo :-).  Po návratu na Ovčárnu jsme se vydali na výzvědy k Petrovým kamenům (1.foto), ovšem přes mladičkou strážkyni CHKO jsme neprošli :-)).  Tož jsme si vystoupali na Vysokou Holi, která se svými 1.462 m n.m. je po Pradědu druhou nejvyšší horou Jeseníků  -  její fakt holá a dlouhá vrcholová plošina je zvláštní (2.foto).



S myšlenkou na nejméně čtyřhodinovou jízdu domů, navíc v pátečním odpoledni, jsme se odtud vrátili na Ovčárnu, kde jsem se ještě na památku vyfotil s jedním z trvalých obyvatel :-)). Pak už jsem hupnul do své pojízdné boudy a vydali jsme se na zpáteční cestu.

No, a po sváče u pumpy v Jeseníku a krátké procházce v Ramzové jsme těmhle krásným horám naposled zamávali a v kolonách se posunovali směrem k Hradci Králové,  přes který jsme spěchali dál k našemu milovanému domečku.