KRKONOŠE - CHATA ROZHLED.

22.08.2014 22:08

Už nám zas docela chyběl horský vzduch, tak jsme si dnes zajeli do Strážného a odtud si vyšlápli přes Hříběcí Boudu krpálem na Přední Rennerovky. Naším cílem byla horská chata Rozhled, převýšení je cca 400 m, ale až na vlhkost vzduchu a množství komárů v lese se šlapalo dobře. Okouknul jsem si koníky, zkoušel chytat myšky a hlavně občas poplašil ovce, kterých se kolem cesty páslo několik větších stád - no, nemají na mne tak čučet :-)).

Chata Rozhled a Mařenka (stojí vedle ní) jsou jedny z posledních zachovaných roubených chaloupek ve Východních Krkonoších. Když jsme funěli nahoru, opakoval Milan: všechno přežiju, jen aby neměli náhodou zavřeno. No, tak samozřejmě, že měli :-). Naštěstí se na paní chatařku dozvonil a i když z toho nebyla právě odvázaná, prodala mu aspoň turistickou známku chaty. A rozhled odtud opravdu je, byť jen do dvou světových stran.

Na zpáteční cestě jsme se stavili ve Vrchlabí a protože milujeme film Krakonoš a lyžníci (natáčel se v místech, kde vyrůstala Milanova maminka), udělal si můj člověk radost a přivezl si malého Krakonoše na lyžích :-)). No koukněte, není roztomilej ?

Takže jsme se hezky vyvětrali a ještě máme v baráku další kousek na oprašování :-)).